Stichting Amputatievoetbal Nederland

Stichting Amputatievoetbal Nederland zet zich al sinds 2012 in om amputatievoetbal in Nederland op de kaart te zetten. De stichting heeft als doel om mensen met een amputatie te laten voetballen, omdat wij vinden dat iedereen die wil voetballen dat ook moet kunnen, ongeacht de beperking die iemand heeft.

Door de jaren heen heeft de stichting al meerdere doelstellingen kunnen verwezenlijken. Zo speelde het nationale team al meerdere internationale toernooien, zijn er al meer dan twintig spelers die de sport beoefenen en wordt de sport ondersteund door Only Friends Amsterdam en de KNVB.

Daarnaast organiseert de stichting in samenwerking met haar partners verschillende clinics en demonstraties om personen met een amputatie in contact te brengen met de sport. Het uiteindelijke doel van de stichting is om landelijke dekking voor de sport te creëren en zo een volwaardige competitie te starten. Daarnaast wil het team in een later stadium op het hoogste internationale podium meedoen om de prijzen. In 2024 krijgt het team daarvoor de eerste kans, als het deelneemt aan het derde Europees Kampioenschap in Frankrijk.

Wil jij een keer mee komen trainen of ken jij mensen die in aanmerking komen voor amputatievoetbal? Of wil je meer informatie over de sport? Twijfel niet en neem vooral contact met ons op!

Share