post

Dag 1 EAFF-congres: bezoek aan accommodaties EK Amputatievoetbal

Tijdens de eerste dag van het European Amputee Football Federation-congres (EAFF) hebben de delegaties van 17 landen een bezoek gebracht aan alle accomodaties voor het komende EK Amputatievoetbal dat wordt gehouden in Krakau in Polen.

De gehele ochtend stond in het teken van het aankomende EK, dat wordt gehouden van 13 tot en met 20 september in Polen. In totaal wordt er gespeeld op drie locaties en de zestien deelnemende landen verblijven de gehele week in hetzelfde hotel.

Stadion EK Amputatievoetbal

Het stadion van Cracovia, waar de belangrijkste wedstrijden van het EK worden gespeeld.

De openingswedstrijd, halve finales en de finale worden gespeeld in het stadion van de Poolse club Cracovia, de huidige nummer twee van de Poolse competitie. Het stadion heeft ruimte voor 15.000 supporters en het gastland verwacht dat het stadion uitverkocht zal zijn tijdens de wedstrijden van Polen.

Het tweede stadion is dat van KS Pradniczanka Krakow, dat uitkomt op het vierde niveau in Polen. Het stadion heeft een tribune waar 1.200 supporters op plaats kunnen nemen.

Het stadion van KS Pradniczanka Krakow. Er is plek voor 1.200 supporters.

De meeste wedstrijden van het EK zullen worden gespeeld op de velden van Garbarnia Krakow. Het team dat uitkomt op het derde niveau van Polen en stelt drie velden ter beschikking. Het complex biedt ruimte aan een paar honderd supporters en heeft acht kleedkamers.

Hotel

Alle landen verblijven tijdens het EK in het Galaxy Hotel in Krakau. In het hotel krijgen de spelers een gezamenlijke kamer, wordt dagelijks ontbijt en avondeten geserveerd. Verder zijn er voorzieningen als een zwembad en een wellness-centrum.

amputatievoetbal
Het Galaxy Hotel biedt onderdak aan alle zestien landen die aanwezig zijn op het EK.

Bij terugkomst in het hotel werd het congres hervat. Het ging in de middag over het speelschema van het EK Amputatievoetbal en elk land kreeg de tijd om een korte presentatie te houden over de ontwikkelingen in hun land.

Nations League

In de avondsessie werd een nieuw project van de EAFF gepresenteerd. Naast de EK’s en WK’s wil de Europese bond een Nations League gaan opzetten, om internationale wedstrijden op reguliere basis te spelen. In de oneven jaren wordt een toernooi gespeeld waarbij vier of vijf landen gedurende één toernooi het tegen elkaar opnemen.

De planning is om de Nations League uit te rollen in 2021. In totaal wordt er gespeeld in vier divisies. De indeling wordt bepaald op basis van de prestaties op het aankomende EK. Daarna is er de mogelijkheid voor landen om te promoveren en degraderen uit de poule waarin zij spelen.

Share