post

Drukke maanden voor het team

Het Nederlands Amputatieteam timmert hard aan de weg. Op 3 september reisde het team af naar het Belgische Peer om daar een oefeninterland tegen onze zuiderburen te spelen. De spannende wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en was een waar visitekaartje voor het amputatievoetbal. De oefeninterland werd gespeeld tijdens een groot toernooi voor aangepast voetballen, aan publiek was dus zeker geen gebrek!

Europees Kampioene Jackie Groenen kwam meevoetballen met het team tijdens de recordpoging in Oss

Op 15 september was het team aanwezig in Oss waar een wereldrecordpoging aaneengesloten penaltyschieten werd gehouden. Tijdens dit evenement werd aandacht gevraagd voor alle vormen van (aangepast)voetbal. Het Nederlandse amputeam gaf een demonstratie weg en liet belangstellenden ervaren hoe het is om op krukken te voetballen. Uiteraard schoten de mannen ook een pingel in het net. In Oss werd een nieuw record gevestigd: 2475 mensen namen een pingel, daarmee heeft Oss een nieuw record in de boeken geschoten. Speler Timo Graver nam de beslissende pingel, waarmee het record officieel werd verbroken.

In het weekend van 23 en 24 september was het team op trainingsweekend in Duitsland. Vanwege het EK amputatievoetbal wat gehouden werd in Turkije, werden de Oranje mannen door het Duitse team uitgenodigd. Het Nederlandse team reist immers niet af naar Turkije en neemt geen deel aan het EK. Niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege de relatief hoge kosten voor deelname aan het EK. Het Nederlandse team heeft zodoende besloten niet deel te nemen aan het grootste Europese Ampuvoetbal toernooi. De Duitsers konden wel naar het EK en nodigde het NL-team uit voor meerdere oefenduels en diverse trainingen. De trainingen en oefenwedstrijden vonden achter gesloten deuren plaats op een van de nationale voetbalcomplexen van de Duitse voetbalbond. Zondag 22 oktober was het team op uitnodiging van de KNVB aanwezig op de totaalvoetbal-sportdag in Noordwijk. KNVB, de Zwaluwe Jeugd Actie, de gemeente Noordwijk en VV Noordwijk organiseerde een totaalvoetbal dag voor alle vormen van (aangepast) voetbal. Het amputatieteam is blij met deze uitnodiging, aangezien het team hard werkt aan (h)erkenning.

Op 27 oktober reist het team af naar Schotland om daar een oefeninterland te spelen tegen het Schotse team. Enkele maanden geleden speelden de Schotten in Breda tegen de Nederlanders. De drie punten gingen toen naar Nederland (6-0 winst). Het team kijkt uit naar de volgende wedstrijd en moet waken voor zelfoverschatting. Coach A. van Ingen: ”Het is belangrijk dat het team zich focust op de volgende wedstrijd, het Schotse team heeft behoorlijk wat stappen vooruit gezet. We moeten niet denken dat de buit al binnen is, ik wil goed en aanvallend totaalvoetbal zien in Schotland.”

Share