post

PSV speelt eerste wedstrijd ooit in Nederland

Een primeur aankomend weekend in Eindhoven. Het amputatieteam van PSV speelt de allereerste wedstrijd ooit op Nederlandse bodem. Het is voor de eerste keer dat er een wedstrijd in clubverband wordt gespeeld in Nederland. Voormalig kampioen van Engeland, Everton, is de tegenstander in het tweeluik. 

Amputatievoetbal staat al een langere tijd op de kaart in Nederland, maar begin dit jaar was PSV Eindhoven de eerste club die de sport ging ondersteunen. Naast de wekelijkse trainingen van het nationale team, biedt PSV Eindhoven iedere week een training aan.

Zaterdag 21  en zondag 22 december is het Engelse Everton de tegenstander. De ploeg komt uit in de competitie van Engeland en nam vorig jaar deel aan de allereerste Champions League ooit in het amputatievoetbal. Vorig seizoen werd de ploeg kampioen van Engeland. Zaterdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld op de PSV Foundation Academy. Zondag staat wedstrijd twee op de planning.

In de zomer speelde de club uit Eindhoven al een uitwedstrijd tegen het team van Royal Antwerp. De wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 0-4.

PSV – Everton
21 december 13:30 uur
Partituurlaan 100, Eindhoven

PSV – Everton
22 december 11:30 uur
Partituurlaan 100, Eindhoven

Share