post

Nederland reist af naar Schotland voor Nations League en wil EK-ticket bemachtigen

Het Nederlands Amputatievoetbal Team reist in het weekend van 27, 28 en 29 oktober af naar Schotland af om deel te nemen aan de Nations League. Nederland neemt het in Poule D op tegen gastland Schotland, Albanië, Azerbaijan en Kosovo. In totaal zij er drie tickets voor het EK Amputatievoetbal van 2024 in Frankrijk te verdienen.

De Nations League is door de Europese bond EAFF in het leven geroepen om meer wedstrijden op de kalender te krijgen en zo de sport verder te ontwikkelen. De winnaar van Poule D promoveert volgend jaar naar Poule C. Plaatsing in een hogere poule is belangrijk voor Nederland, omdat het zich dan met betere landen kan meten en de teams van Poule A, B en C automatisch geplaatst zijn voor EK’s.

Tijdens het EK in Frankrijk mogen er zestien teams deelnemen aan het toernooi. Dertien landen zijn al zeker van de eindronde die gespeeld wordt van 31 mei tot en met 9 juni. Nederland strijdt met vier andere landen om de overgebleven drie EK-tickets voor komend jaar in Frankrijk.

Wedstrijdschema

Nederland opent het toernooi zaterdagochtend om 12:30 uur Nederlandse tijd met een wedstrijd tegen het nog onbekende Azerbaijan. Om 17:00 uur staat de wedstrijd tegen Albanië op de planning. Een dag later is om 11:00 uur Schotland de eerste tegenstander van Nederland. Het toernooi eindigt voor de Oranjeleeuwen om 16:00 uur met een wedstrijd tegen Kosovo.

Alle wedstrijd zullen live worden uitgezonden op het Facebook-kanaal van de Europese bond EAFF. Je kunt de wedstrijden via deze link bekijken.

Speelschema (Nederlandse tijd):
Zaterdag 28 oktober:
12:30 uur: Nederland – Azerbaijan
17:00 uur: Nederland – Albanië

Zondag 29 oktober:
11: 00 uur: Nederland – Schotland
16:00 uur: Nederland – Kosovo

Share