post

Nederland Amputatievoetbalteam wint twee keer en gaat aan kop in Nations League

Het Nederlands Amputatievoetbalteam is de Nations League geweldig begonnen. Op de eerste dag van het toernooi wist Nederland zowel Azerbaijan en Albanië met ruime cijfers te verslaan. Daarmee is Nederland bijna verzekerd van van een EK-ticket voor aankomende zomer en maakt het kans om Division D van de Nations League te winnen.

Nederland – Azerbaijan 5-0
Nederland begon de Nations League met een wedstrijd tegen Azerbaijan, een nog onbekende tegenstander voor de Oranjeleeuwen. De ploeg van bondscoach Adri van Ingen domineerde vanaf minuut één het duel. Al in de eerste helft kreeg Nederland twee strafschoppen die beide werden benut door Robin ter Veld. Azerbaijan moest. verder met zes man na een van de twee overtredingen in het strafschopgebied. Nog voor rust zette Nederland de 3-0 op het scorebord door een treffer van aanvoerder Wesley van Ingen. Na rust ging Nederland verder waar het gebleven was en was de bal vooral op de helft van Azerbaijan. Slechts enkele keren moesten de doelmannen Eddy Neggers en Devon Geurden. beide keepten één helft, optreden. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door treffers van Sheng Groen en Ricardo Jas.

Nederland – Albanië 15-0
In het tweede duel van de dag trof Nederland Albanië. Ook tijdens deze wedstrijd was Nederland duidelijk een maatje te groot voor de tegenstander. De Albanezen werden helemaal dol getikt door Nederland en keken na 25 minuten al tegen een 9-0 achterstand aan. Van Ingen scoorde er in de eerste helft vier, waarvan één met een spectaculaire halve omhaal. Cheng Groen, de jongste speler van het Nederlandse team, maakte zijn hattrick vlak voor rust compleet en Leroy Pelzer scoorde twee treffers. Na de rust domineerde Nederland ook en wist het de eindstand op 15-0 te brengen door nog eens vier treffers van aanvoerder Van Ingen en twee treffers van Pelzer.

Tussenstand en overige wedstrijden
Nederland staat na de eerste dag van de Nations League aan de leiding met de volle buit. Ook Schotland wist de eerste twee wedstrijden te winnen en heeft net als Oranje zes punten. Azerbaijan staat op de derde plek met drie punten en Kosovo en Albanië krijgen morgen de kans om de eerste punten te pakken.

1. Nederland – 6 punten (doelsaldo +20)
2. Schotland – 6 punten (doelsaldo +5)
3. Azerbaijan – 3 punten (doelsaldo +1)
4. Kosovo – 0 punten (doelsaldo -8)
5. Albanië – 0 punten (doelsaldo – 19

De eerste drie ploegen van Division D mogen meedoen aan het EK komende zomer in Frankrijk. Nederland is nog niet honderd procent zeker van het ticket, maar heeft een zeer grote stap gezet. Als het morgen zelf minimaal nog één punt pakt, kan de voorbereiding op dat toernooi gaan beginnen. Toch heeft Nederland morgen nog meer om voor te voetballen, want de winnaar van Division D promoveert naar Division C. Nederland speelt morgen nog twee wedstrijden. Om 11:00 uur is Schotland de tegenstander en om 16:00 uur sluit Nederland het toernooi af met een wedstrijd tegen Kosovo. Je kunt de wedstrijden via deze link bekijken.