post

Nederland wint Nations League en plaatst zich voor EK Amputatievoetbal in 2024

Het Nederlands Amputatievoetbalteam heeft de Nations League Division D gisteren als winnaars afgesloten na glansrijke zeges op Schotland en Kosovo. Door de winst in de Nations League speelt Nederland volgend jaar in Division C en heeft het een ticket voor het EK van 2024 dat in Frankrijk wordt gehouden.

Na overwinningen op zaterdag tegen Azerbaijan en Albanië speelden Nederland gisteren tegen gastland Schotland en Kosovo. In de ochtend werd Schotland verslagen met 7-0 en de Oranjeleeuwen waren in de middag met 9-0 te sterk voor Kosovo. Nederland liet tijdens het Nations League-weekend verzorgd en aanvallend voetbal zien en domineerde gedurende alle wedstrijden. Wesley van Ingen werd bekroond tot topscorer van het toernooi en Leroy Pelzer kreeg de titel beste speler.

Volgend jaar mag Nederland zich dus op gaan maken voor het eerste grote eindtoernooi waar het deel aan gaat nemen: het EK in Frankrijk. Het toernooi wordt gespeeld van 31 mei tot en met 9 juni 2024. Naast het EK is Nederland nu zeker van een plek in Division C van de Nations League en mag het zich gaan meten met Duitsland, Oekraïne, Israel en Griekenland komend jaar. Een prachtige prestatie van het team!

Share