post

Nederlands Amputatieteam speelt oefenwedstrijd in stadion FC Emmen

Het Nederlands Amputatieteam speelt donderdagavond om 19:00 uur een oefenwedstrijd in het stadion van Eredivisionist FC Emmen. Tegenstander is derdeklasser VV C.E.C. uit Emmer-Compascuum.

FC Emmen opent de deuren voor iedereen die een kijkje wil komen nemen bij de wedstrijd. Toegang voor de wedstrijd is gratis. De wedstrijd begint om 19:00 uur en duurt twee keer 25 minuten. Er wordt gespeeld in een 7 vs 7-vorm.

Extra bijzonder aan de wedstrijd morgen is de scheidsrechter. Jan Lolkema keert namelijk na zijn beenamputatie terug op het veld en wordt zo de eerste scheidsrechter ooit die een wedstrijd fluit op een beenprothese. Lees hier zijn verhaal.

Dinsdagavond schoof Jan samen met spelers Ricardo Jas, Wesley van Ingen, Keeper Thijs Kroezen en trainer Adri van Ingen aan bij de talkshow Op1 om te praten over de wedstrijd. Kijk hier de uitzending terug (vanaf minuut 36:00).

Het nationale team voor mensen met een amputatie neemt in september deel aan het EK in Polen en speelt in aanloop naar het toernooi, naast de internationale wedstrijden, verschillende wedstrijden tegen valide teams. Eerder was V.O.C uit Rotterdam de tegenstander.