post

PSV zeker van deelname aan Champions League

Het amputatieteam van PSV mag zich gaan opmaken voor het eerste Europese avontuur. De European Amputee Football Federation (EAFF) heeft de ploeg uit Eindhoven officieel toegelaten tot het eindtoernooi voor clubteams.

De Champions League wordt georganiseerd door de EAFF en vindt dit jaar plaats in Polen. De kampioenen van Engeland, Ierland, Polen, Rusland, Italië, Turkije en Georgië doen mee aan het toernooi. PSV is toegelaten na afzegging van de kampioen Azerbaijan.

Het is voor de tweede keer dat het belangrijkste toernooi voor clubteams wordt georganiseerd. Tijdens de eerste editie wist de kampioen van Turkije de cup met de grote oren te veroveren.

Loting PSV

Komend weekend, tijdens het jaarlijkse congres van de EAFF, zal de loting plaatsvinden van de Champions League. De wedstrijden worden gespeeld van 21 tot en met 25 maart in Polen.

Voor PSV was het kort dag om de financiën op orde te krijgen, maar door tussenkomst van Service Bureau Jansen uit Eindhoven en Ton Habraken kan de club toch deelnemen aan het toernooi. Een prachtig gebaar.

PSV speelde eerder dit jaar de eerste wedstrijd ooit in Nederland. Voormalig kampioen van Engeland Everton was te gast in Eindhoven. Nu mag de club dus beginnen aan de voorbereidingen op het eindtoernooi.

Share